Friday, July 13, 2012

Tanjung Resang, Mersing


PPI Postgraduate Camping, Tanjung Resang Mersing. 

Department's activity, hanya untuk release -kan stress and get some nice experience. 

 Spot me! Sorang-sorang je pompuan kat belakang tuh haa.
 Group photo sebelum Hiking, aku tak join. Duk dapur masak for their lunch and pergi pasar beli ayam and pergi jetty beli ikan. Siap sampai Pahang kitorang pergi beli barang.

 Juniors, lab sebelah.

 Group photo masa hiking

 Uish rugi tak join. Haha


Duduk sama rendah berdiri sama rendah. 
Baju purple is Ketua Jabatan (KJ), baju hijau is Pengarah Program, Baju putih tengah is lecturer, from Indonesia, Baju hitam sebelah is technition. Pakcik kt belakang tu is orang punya campsite ni. Yang tangan ke atas tu practical student from India. Kawan kitorang punya labmate, Ashis( baju putih belakang dua dari kiri), from India too. 

Camping untuk me-releas-kan stress aje, we are not been threaten as budak-budak, semua dah besar. Activities pon takde macam budak-budak punya. Enjoy! but this time aku banyak habiskan masa kat dapur aje. Haha. Camping ni memang best, we are getting know each other. Ada students yg tak pernah kenal pon tetiba muncul, eh kau PPI ke? Haa.

What we are planning now. Insyaallah kalau jadi. Sambil orang ber-conference sambil ber-holiday. Yeayy!

p/s : Jari aku kena gigit ikan todak. Sakit kot, berdarah. Duk main agah-agah ikan tu dengan KJ, sekali habis jari berdarah. Fobia dah aku dengan ikan tu.

2 comments:

sayadankamerasaya said...

yang paling pendek.. eh.. rendah kat belakang tu eh?
:)

cikbelang said...

hahhaha yup, duduk di antara lelaki-lelaki mmg nampak benor kependekannya... :p