Sunday, July 1, 2012

Senibong


Semalam ikut iffah and the geng makan kat Senibong. Berbaloi-baloi! Pukul 630 pm gerak dari UTM, then dalam pukul 7 lebih sampai, sempatlah sesat sekejap. Hewhew. Sampai-sampai je terus solat Maghrib kat masjid dia then terus serbu ke restoren tu, lupa nama dia. Rasa-rasanya ni kali kedua aku makan situ, first time bertahun yang lepas, masa tahun satu zaman Degree dedulu. Pergi dengan aku punya cousin. Jangan haraplah nak ingat jalan kan.



Untung pergi awal, sebab tak ramai sangat orang. Tempat park kereta pon tak berapa nak full lagi. Kalau pergi lambat, confirm susah nak cari tempat parking, pastu nak cari meja pon satu hal. 

 Pilih tempat paling hujung sekali, tepi laut. Sebelah sana lampu-lampu tu adalah Singapore ye. Dekat je, boleh lambai-lambai say hi hi bye bye lagi. Kehkeh.

Coverage pon dah masuk Singapore punya!
Then, kitorang order, amek set terus untuk 5 orang. Harga with ketam, RM165. Without ketam RM120. Kitorang amek ketam, ada tiga ekor. Besar-besar lah jugak.

 Siakap tiga rasa

 
 Ketam masak bercili, sedap sedap.


Sotong tepung, Kupang cili kering, Butter prawn, Kailan ikan masin dan Tomyam campur. 
Set comes with nasi and satu jug air and we chose tembikai juice satu jug.



 After, siap tambah lagi orang juice satu jug. Haha. 

Lepas habis makan, ronda-ronda sekejap kawasan situ. Tengok-tengok seafood yang ada. Makan kat situ kita boleh pilih sendiri seafood yang raw kat situ. Antara kedai-kedai tu boleh tengok sendiri lah mana yang besar-besar, mana yang mahal ke. Memang puas hati lah. Tengok lobster gle besar, teringin juga nak try one day. Lobster memang confirm lah mahal kan. Then, masa makan ada plak yang ber-basking. Orang yang nyanyi-nyanyi tu, orang luar, bukan staf restoren tu. Boleh plak dia nyanyi lagu Words-Bee Gees. Memang best! 

Ketam ni besar gle, tapi tak nampak besar dalam gambar. Tengok harga lah, RM95/kg. Yang ni sekor dua tiga orang pon cukup.

Overall, memang puas hati dan perut pon gembira. Heh.

p/s : Next week balik Ganu, horeyy! Nak balik, nak masak :)

No comments: